Ook dat nog…?

Iedereen heeft weleens het ‘ook dat nog’ gevoel. Je hebt net iets teveel tegenslag. En dan? Hoe goed je kan omgaan met tegenslag en hoe snel je herstelt van stress hangt af van je veerkracht. Veerkracht is het vermogen om na tegenslag terug te veren en er zelfs sterker door te worden.

Mensen zijn van nature meer of minder veerkrachtig. Maar iedereen kan zijn veerkracht verhogen! Er zijn mentale oefeningen die je veerkrachtiger kunnen maken. Bijvoorbeeld door regelmatig even stil te staan bij waar je dankbaar voor bent. Het is alleen niet altijd makkelijk om dit soort oefeningen te doen. Vooral niet wanneer je middenin een dip zit.

Een super effectieve manier om je veerkracht te verhogen is krachttraining doen. Krachttraining beinvloedt je hersenen heel positief. De hippocampus, het deel van de hersenen dat bepaalt hoe we omgaan met stress en hoe we ervan leren, reageert heel goed op krachttraining. Het veert zelf als het ware terug wanneer je krachttraining doet.

Het mooie van krachttraining is dat je je meteen beter voelt. We kennen dat allemaal van onze fit20 training. Je bent gestrest en het is je allemaal wat teveel. Maar je hebt een afspraak dus je gaat. Van de Lat Pull naar de Leg Press. En wat gebeurt er? Na de training voel je je wel weer oké. Prima zelfs. Je veert weer op. Van ‘ook dat nog’ naar ‘kom maar op’!