Ik doe gewoon fit20

Heb je onze spiksplinternieuwe commercial al gezien? Deze draait sinds 20 januari op NPO 1, 2 en 3. fit20-fan Mike Weerts vervult de hoofdrol. Wat Mike doet? Gewoon, zijn drukke leven leiden. Mede dankzij fit20. Bekijk de commercial hier, ons debuut op nationale televisie: zeker niet gewoon voor ons. De term ‘gewoon’ raakt de thematiek van de commercial, wat we graag toelichten.

Want wat is voor jou de essentie van ‘gewoon’?
Eén van de definities is: iets dat niet opvalt en vaak voorkomt. Betrek je dat op je eigen leven, dan is het gewoon dat je de kinderen optilt. Het is gewoon dat je twee volle boodschappentassen tilt. Dat je fietst, de trap neemt, bukt om iets te pakken. Maar… is het gewoon? Voor de meesten wel. Blijft het gewoon? Helaas: nee.

Ons spierstelsel is allesbepalend voor ons dagelijks functioneren, en verslechtert helaas vanzelf naarmate we ouder worden. We moeten trainen om ons leven tot in lengte van jaren ‘gewoon’ te houden.

Wat als gewoon niet meer vanzelfsprekend is? Stel dat je die genoemde activiteiten allemaal niet (meer) kunt. Dan krijgt ‘gewoon’ een andere lading. Dan wordt gewoon iets luxueus. Dan zie je het opeens als levenskwaliteit, als iets om te koesteren. Wat jij gelukkig al doet. Want jij doet gewoon fit20. Net als Mike, onze hoofdrolspeler in de commercial!